film

Film = verzamelnaam

35mm
Film is achterhaald.
Film verwijst naar een materiaal dat in de 19de eeuw (!) is ingevoerd om bewegend beeld te vangen. Toch wordt dit materiaal (35mm film/celluloid) ook tegenwoordig nog gebruikt. Omdat het een hogere resolutie heeft en dus een beter resultaat levert voor grote (bioscoop)schermen.
Zeggen ze.

Maar eigenlijk is het gebruik van 35mm film vooral pretentieus.
Omdat het werken ermee duur is. En om een specialistisch team vraagt.

Zo gebruiken filmmakers oude stempel hun exorbitant dure filmproducties om zich te onderscheiden van filmmakers nieuwe stijl.

El Comandante & 35mm
We geven het toe.
Als doorgewinterde filmprofessional werkt ook El Comandante  wel eens met 35mm film.
Maar hij gelóóft in nieuwe media. Zoals digitale video.


Digitale video
Digitale video is nu de standaard.  Schermen worden steeds kleiner (denk aan Ipod + internet-embed-schermpjes vs traditionele bioscoopschermen) en films moeten steeds sneller beschikbaar zijn. Digitale video is de oplossing. Werkend met kleine teams, zonder last van een lang ontwikkelingsprocedé en dankzij digitale montage op de computer is digitale video de wijdverbreide standaard. Daar komt nog bij dat de beeldkwaliteit van digitale video inmiddels niet meer van film verschilt. Daarom worden ook (bioscoop)producties op digitale video nog altijd film genoemd. En zo is film de verzamelnaam geworden voor audiovisuele producties. Ook voor digitale video.

Filmspecialisten
El Comandante is geboren uit de behoefte aan filmfreelancers. Creatief, productioneel en redactioneel. Hij heeft zijn naam zelfs te danken aan de kwaliteit van zijn opnameleiding voor speelfilms.
Inmiddels voorziet El Comandante in de volgende filmspecialismen, voor alle soorten producties in alle maten:

* camjo (zie ook communicatie)
*
ondersteuning opnamen in Spanje
* opnameleiding
* persrelaties (zie ook communicatie)
* productie
* productieassistentie
* product placement (zie ook communicatie)
* publiciteit (zie ook communicatie)
* regie
* regieassistentie
* regie der figuratie
* scenario

Doordat El Comandante over een groot netwerk beschikt weet hij vaak ook professionals buiten deze specialismen te vinden. Denk aan montage (Avid & FCP), SFX, licht, camera en geluid.

Legertje
Zonder legertje dat klaarstaat om zijn bevelen op te volgen, zou El Comandante zijn naam niet waardig zijn. Puttend uit een breed netwerk van gemotiveerde professionals stelt El Comandante zonder probleem een crew samen om iedere filmuitdaging flexibel en op maat aan te gaan. Producties die het hart van El Comandante kloppend houden zijn:

– bedrijfsfilms
– commercials
– (meercamera) concert/evenementregistraties
– documentaires
– E
CNG (El Comandante’s News Gathering)
– speelfilms
– videoclips
– virals

*** producties die zich niet laten vangen in een definitie zoals hierboven doen het hart van El Comandante sneller en harder kloppen ***